vineri, 27 noiembrie 2009

Levi Strauss Danke Şoşon

Îmi place şi mie, ca oricărui cetăţean, să observ lumea. Uneori probabil că mă uit cam insistent; odată eram la Lidl să fac spesa ca tot românul şi m-am uitat aşa de fix la un ţigan (care, nu numai că vorbea tare - ca toţi ţiganii - cu piranda lui, dar mai şi strănuta de răsuna şandramaua) că ăla m-a observat şi mi-a strigat de peste două rînduri de rafturi: Aha, mă urmăreşti ? Ejti d-ai nojtri, hasmokar ? M-am gîndit să-l bag în pizda măsii, da' nu se făcea, că era cu o doamnă. Oricum, în ziua aia cred că nu a mai ciordit nimic, că nu ştia ce să creadă.

Deci azi aşteptam metroul să mă duc în oraş cu oareşce treburi. Ei, şi cum stăteam eu aşa dus pe gînduri aud doi tipi în faţa mea vorbind într-o limbă cam ciudată. Mă uit la ei, îmi cad ochii pe eticheta de la blugii unuia din tipi - erau Levi Strauss - şi dintr-o dată încep să mi se perinde prin faţa ochilor frânturi de amintiri: cum ne mai doream noi o pereche de Levi Strauss pe timpul lui Ceaşcă şi cum eram în stare să dăm şi juma' de salar pe ei şi ce de bani mai făceau bişniţarii şi vaporenii - chestii din astea, amintiri din epoca de aur. Normal că tot timpul ăsta rămăsesem cu privirea pierdută pe eticheta aia.

Ei, n-o să credeţi ce urmează: tipul îşi duce mâna la buzunarul din spate, îşi scoate portofelul şi îl mută în buzunarul din faţă, avertizat probabil de gagiul celălalt că mă uit cam fix la curul lui. Bineînţeles că după aia începe să admire peisajul, se întoarce discret să se uite la mine o clipă şi apoi îşi continuă liniştit discuţia cu tovarăşul lui.
A trebuit să-mi întrerup contemplarea, desigur, şi după ce m-am urcat în metrou am rîs ca de un banc bun. Ai dracu' nemţi, m-au făcut să rîd singur. A, că nu vă spusei că m-am prins pînă la urmă: limba ciudată era un dialect nemţesc.

4 comentarii:

TreXeL spunea...

ma io evit sa ma uit la cururi barbatesti :D nu de alta da nu vreau sa fiu pus in situatia de a plezni apoi pe vreunu care s-ar uita insistent la curu meu

Anonim spunea...

Păi da, ăştia au mintea svelie, mama lor! Prima mea pereche de blugi?!? Uff! Aia da emoţie, parol!

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Marius spunea...

@Trexel: nici io, ca eticheta la Levi's nu e chiar pe cur, e mai sus oleaca - da' vorba vine.

@scaietina: Este ?

@Anonim: Eu te scuz de deranj, da' sa nu se mai intimple.

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE