marți, 10 mai 2011

10 Mai, Ziua Regalității în România

NOĬ CAROL I. REGE AL ROMÂNIEĬ, condusŭ de mâna lui Dumneḑeŭ și de destinele vitézuluĭ și înțeleptuluĭ poporŭ românŭ, amŭ făcutŭ, în 10/22 Maiŭ 1866, intrarea Nóstră în capitala Bucurescĭ. Vocea poporuluĭ Ne-a chiămatŭ la domnia țerilorŭ unite Moldova și Țéra Românéscă...

Pe data de 10 Mai 1866, prințul Carol sosește la Bucuresti și depune jurămîntul în fața Parlamentului. Începe astfel una dintre cele mai fericite perioade ale României, care s-a plasat printre țările respectate ale Europei - de atunci, desigur :)
De Ziua Regalității, în cinstea Casei Regale, Grapheina vă propune Actul proclamării Regatului România. Descărcați, tipăriți, înrămați și puneți pe perete - de aici.


2 comentarii:

Cezar I. Mocanu spunea...

"Una dintre cele mai fericite perioade..." GRESIT! Corect este "Singura perioada fericita..." Marele pacat este ca pe poporul romanesc istoria il lasa rece. Stii cum se spunea "comunismul e bun dar nu-l intelegem noi", urmat de "democratia e buna dar n-o intelegem noi". Ma intreb, pe vremea aia, romanul spunea "monarhia e buna dar n-o intelegem noi"? Cre' ca nu... ce motiv ar fi avut?

Giovanni il romeno spunea...

Pentru mine, 10 Mai 1866 este anul în care Domnul pământean Ioan Cuza a fost înlocuit cu unul străin, pentru a face pe plac Occidentului. Personal nu simt nevoia de a avea un Şef al Statului de 90 de ani asupra căruia planează mari semne de întrebare. Adaug că Mihai nu are moştenitor la Tron, în conformitate cu „contractul iniţial din 1866”, iar înlocuirea unui marinar cu un actor (?) nu mă satisface ! Azi avem pe tapet probleme noi (Dezvoltare Sustenabilă, Ecologie, Moralitate, Downshifting, NWO, Globalizare, etc.), deci avem nevoie de oameni COMPETENŢI şi nu ţin să văd o nouă Camarilă, în plus faţă de cea actuală !

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE