luni, 25 ianuarie 2010

Mamă fără de lege

ciao a toti sant Alina si locuiesc in Italia de 6 ani. Vreau sa pun o intrebare? Cum sa fac pentru CAZIER? IM TREBUIE PENTRU CITADINANTA Italiana cum sa fac? Mama mea nu poata sa faca pentru ca ea pentru la legea romana si pentru aia Italiana nu este mama mea si mie imi trebuie il cazierul cum trebuie sa fac?

Acesta e un anunţ real şi adevărat din Gazeta Românească. Alo, doamna / domnu' consilier (avocat, popă, preş. de asociaţie, [insert status here] etc.) ajutaţi dom'le fata, că e fără mamă...

5 comentarii:

Nea Costache spunea...

Vaaai ce mila-mi este de sarmana orfana, in primul rand, orfana de...limba romana! Nu stiu cum o vorbi italiana dar cu limba romana...m-am lamurit!

Anonim spunea...

Egzact ce ziceam eu.
Viatza bate umoriştii la popou :).

Andi spunea...

Marius, daca vrei iti trimit toate mailurile de acest tip, pe care le primesc pe adresa de contact a realitatiidinitalia...e doza mea de bunadispozitie zilnica :) :) :)

Marius spunea...

@Nea Costache - Nu-i mai trebuie limba română, că de-acu o să aibă CITADINANŢA italiană, îi mai lipseşte doar IL CAZIERUL. Îţi dai seama ce tragedie ar fi dacă necunoaşterea limbii materne ar fi delict penal ? Sau stai aşa, de unde limbă maternă, dacă pe mă-sa n-o recunoaşte LA LEGEA română ?

@scaietina - Nu-i bate, că în viaţa reală asta e dramă, de fapt. Per total iese tragicomedie, adică un fel de rîs cu plîns, baligă de mînz (brînză, barză, viezure...)

@Andi - Nici nu ştii pe ce comoară stai cu... il culo. Adică "che culo che c'hai" cum se zice la Roma prin popor. Peste ani şi ani se vor bate pe documentele care să ateste transformarea românei în rotaliană. Uită-te ce-am păţit cu limba dacă.

Struzzocammello spunea...

Fara mama, fara tata, fara pic de ciocolata

sau

Tata betiv, mama natura (vorba alora de la Catavencu)

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE