sâmbătă, 30 ianuarie 2010

E foame dă bani, e foame dă bani, băeţi !

Surfing şi copy-paste de sîmbătă după-amiază

Iar s-au luat oamenii la bătaie. Războiul a început aici si a continuat aici . Eu, ce să zic acuma - oare să fac pe mediatoru' ca Ceauşescu în Orientu' Apropiat ? Mneah, mi-e o lene de mă doare. Ia să fac io mai bine un colaj, că e pă trend. Dacă nu sunteţi obişnuiţi cu cititu' puteţi să citiţi numai cuvintele colorate, că tot o să-nţelegeţi. Şi daţi play, să nu vă plictisiţi cît citiţi :


Sisu si Puya - E foame de bani (1st version)


Unii

"Gazeta Romaneasca", ziarul romanilor din Italia, apare la Roma, de patru ani (articol din 2005, n.r.) Are 24 de pagini, aparitie bilunara, 20.000 de exemplare la fiecare numar, avand peste 40.000 de cititori.

Aventura "Gazetei" a inceput gratie unui investitor privat italian. Gianluca Luciano, de profesie avocat, a observat cum cresterea numarului de imigranti inseamna mai multe probleme, multe datorate lipsei acute de informare. A deschis o pagina web pentru strainii din Italia, intr-o casa de la periferia orasului Roma. (...) De atunci, s-au schimbat multe, www.stranieriinitalia.it, a devenit un site cu peste 70.000 de vizitatori lunar, iar Stranieri in Italia srl un grup editorial. Cu milioane de euro cifra de afaceri si 14 ziare tiparite in 14 limbi pentru strainii din aceasta tara. Intre ele "Gazeta Romaneasca", considerata des o "perla a coroanei". (sursa)

Gianluca Luciano – Chief Executive Officer, ISI Media
Mr. Luciano, 39, after long experience in the non-profit world, he designed and founded the publishing company of the Stranieri in Italia group. He currently coordinates the activities of the group’s media company. Degree in Law from University "La Sapienza" of Rome. (sursa)

Grupul ISI este o companie specializata in servicii financiare concepute pentru o gama cat mai larga de consumatori. Cu sediul la Dublin, grupul ISI are in jur de 2,5 milioane de clienti in 12 tari din Europa, cu mai mult de 850 de angajati in toata lumea si o retea de aproximativ 9.900 de puncte de lucru. Companiile din grup sunt specializate pe mai multe activitati: transfer de bani, produse financiare, servicii de asigurare, activitati editorialistice. (sursa)

... şi alţii

(...) in acea perioada Adrian (Nechifor n.r.) l-a cunoscut pe conationalul sau Valentin Daeanu, directorul saptamânalului “Actualitatea Româneasca”, distribuit in tarile cu prezenta româneasca mare si tiparit in România. Prietenia s-a adâncit pâna la dezvoltarea a doua proiecte de succes: un angro alimentar in 2007 si un centru comercial in intregime românesc, in 2009 (sursa)

Actualitatea Romaneasca Ziarul romanilor de pretutindeni viene distribuito gratuitamente per consentire una informazione capillare per la comunità romena in Italia. A Roma il PIR darà il massimo contributo per estendere ed allargare questa iniziativa editoriale (Giancarlo Germani, presedintele PIR sursa)

Centrul Comercial “La Strada“, înfiintat la initiativa unei companii cu capital integral românesc, fondata în 2007, Euro Etnic – Italia, detine deja doua depozite, la Roma si Piacenza, în cadrul carora comercializeaza, en-gros, produse alimentare românesti. (sursa)

(...) Centrul Comercial LA STRADA a organizat (...) şi o întâlnire cu marele scriitor Dinu Săraru, cu prilejul lansării “Trilogiei ţărăneşti”: “Nişte ţărani”, “Crima pentru pământ” şi “Iarba vântului” . În public, la lansarea Trilogiei ţărăneşti, au fost prezenţi şi ambasadorul României în Italia, Răzvan Rusu, împreună cu ataşatul cultural George Bologan, coordonatorul secţiei consulare - Mădălina Ciocănel şi consilierul diplomatic, Livia Rusu, dar şi directorul de programe al Academiei Române de la Roma, Cornel Baicu, doctori, profesori şi pictori. (sursa)

Dinu Săraru (n. 30 ianuarie 1932, comuna Slătioara, judeţul Vâlcea) este un romancier, publicist şi dramaturg român. Se situează printre cei mai renumiţi publicişti, dramaturgi şi romancieri contemporani. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.
A fost unul din acţionarii principali la Banca Religiilor, iar falimentul acesteia l-a implicat într-un scandal financiar de proporţii. (sursa)

Il gruppo EUROETNIC e’ stato costitituito nel 2007 con l’obiettivo di distribuire prodotti rumeni, alimentari e non alimentari, nei paesi con forti comunita’ di immigranti originari dalla Romania. La nostra convinzione (...) e’ dimostrata anche dal sostegno dei nostri partner che hanno una larga esperienza e godono di una buona reputazione nella comunita’ rumena in Europa: SMITH & SMITH – societa’ di trasferimento di denaro e ACTUALITATEA ROMANEASCA – il giornale dei rumeni nel mondo. (sursa)

Coinstar Money Transfer Ltd Announces the Acquisition of Smith & Smith Hellas: Valentin Daeanu, from Smith & Smith Hellas SA and Alfonso Grassopoulos, Area Director of Coinstar Money Transfer Ltd in Italy, Greece & Cyprus signed the agreement of the acquisition. Coinstar Inc. is a NASDAQ listed company based in Seattle, Washington, USA. (...) Today Coinstar is a multi-national company offering a range of solutions for retailers including self-service coin counting, electronic payment solutions and entertainment services and through its most recent acquisition, Money Transfer. (sursa)

In 1 martie 1994, un melanj format din Patriarhia Ortodoxa Romana, SNCFR, Loteria Nationala, Posta Romana si alti cetateni europeni, americani si arabi si-au pus in piept un "martisor", fondand un unicat mondial al finantelor, in care reprezentantii religiei s-au lansat intr-o prospera afacere: Banca Internationala a Religiilor (BIR). Capitalul social incipient a fost 4 miliarde de lei (vechi), o suma suspect de mica tinand cont de numarul mare al actionarilor (2.188).
In 1999 s-a dat unda verde pentru falimentul BIR. Singura problema (care a dus la tensiuni si procese ajunse la CEDO) pare a fi fost faptul ca jucatorii-castigatori erau impartiti in doua tabere. Prologul falimentului a descatusat simultan... un scenariu paralel. Pe de-o parte, din interior, s-a decis extinderea irationala a retelei teritoriale (cu sucursale satesti!), precum si creditarea unor faliti si a unor societati-fantoma (bani pierduti, care au slabit puterea financiara a bancii). Din exterior s-a pornit cu pasul nr. 1: discreditarea institutiei. (sursa)

Procurorii Sectiei pentru combaterea infractiunilor savarsite de militari a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata, la data de 21 decembrie 2006, pe gen. (r) Tiberiu Marineanu, plt.mj. (r) Constantin Pletea, lt.col. (r) Vergil Mitru si Valentin Eugen Daeanu, fost asistent al presedintelui BIR acuzati de complicitate la inselaciune (...) Din probele administrate in cauza a rezultat ca, in perioada 1995 octombrie 1997, Ioan Inel, Lucian Cociug si Florian Parvu, in complicitate cu inculpatii Tiberiu Marineanu, Constantin Pletea, Vergil Mitru, Dorel Ursan, Valentin Eugen Daeanu si Marius Nicolau au falsificat mai multe inscrisuri oficiale, contracte de imprumut cu Banca Internationala a Religiilor Sucursala Municipiul Bucuresti (BIR - SMB) banca in faliment si adeverinte de salariu ce pareau a fi emise de unitati militare din cadrul MApN, atat prin atestarea in cuprinsul acestor documente a unor situatii necorespunzatoare realitatii, cat si prin contrafacerea semnaturilor de pe aceste documente. (sursa)

Veşti naşpa

Unul dintre cei mai bogati oameni din Sibiu, Ilie Carabulea, proprietarul firmei de transport international Atlassib si a bancii Carpatica Asig extinde activitatea firmei locale de transfer de bani in tarile cu cei mai multi romani plecati la munca.
Ilie Carabulea a declarat intr-un interviu pentru Mediafax ca a decis sa infiinteze aceasta firma pentru ca acest tip de afacere este unul complementar celor derulate de Atlassib. „Se trimit anual cateva miliarde de euro din strainatate in Romania, iar bancile au un sistem greoi de transfer de bani. Eu sunt in miezul problemei si stiu ca este nevoie de companii de transfer de bani",spune Carabulea.
Firma doreste sa asigure clientilor sai cele mai bune conditii pentru transferul de bani la costuri reduse. (...) comisioanele sunt calculate defalcat in functie de suma. De exemplu, pentru 100 - 1.999 euro comisionul este de 5%, pentru 2000 - 2500 4,5% , iar pentru o suma pana in 4.999 euro comisionul este de 4%. Suma medie pe care o transfera romanii este de 300 de euro. (sursa)

Aici mi-o căzut netu' (şi bine-o făcut).

Later edit 1: nu vă mai certaţi bey că mogulii se bucură :)
Later edit 2 (aprilie 2012): Azi am aflat ca Carabulea se duce putin la puscarie. Sic transit... Atlassib :)

14 comentarii:

Dutu Mihai spunea...

No, ai licenţă de mediator? :D Nu e vorba de moguli. Dai o prea mare iluzie de putere unor Gigei a căror valoare e cu mult mai mică decât pixul cu care semnează. :D
Apoi, cine se ceartă? Cu Cehan poţi avea oricând un dialog. Cu căţeluşii lui nu. Te lupţi în monoloage. E păcat că Cehan se pretează la aşa ceva, să-şi trimită argaţii la bătaie. :D
Să nu uit, nu e adevărat că PIR, eu sau Muntean ar încerca să lanseze vreun ziar, aşa cum ai afirmat pe blogul stăpânului de pix din redacţia GR.

Marius spunea...

Păi ce, şi tu eşti cu ăştia în gaşcă ? :D
Ce iluzie de putere să le dau eu bre ? Îşi ştiu ei mai bine propria valoare. Eu vreau să îngroş nişte contururi, să se vadă mai bine, recte opoziţia evidentă între Western Union - Gianluca Luciano - GR (în colţu' roşu) şi Smith&Smith - Vali Dăeanu - AR. Şi cunosc personal şi oamenii - seamănă izbitor :D

Dutu Mihai spunea...

He, da, bre, sunt în gaşcă cu ei. Dar asta n-are importanţă. Îmi vine greu să accept AR în ecuaţia ta, ştiind că AR nu e altceva decât o fiţuică falimentară distribuită gratis în Italia. La început săptămânal, până mai ieri lunar şi de mâine bilunar. Pe trend-ul ăsta nu-i prinde sfârşitul anului. Dar mi-am permis acea intervenţie deoarece ştiu proiectele PIR şi crede-mă că nu intenţionează să-şi lanseze vreun ziar. Ai aruncat pastila pe un blog şi acum trepăduşii se pun pe rumegat şi făcut combinaţii. Fii pe fază că o să iasă cu elucubraţii infantile bazate tocmai pe presupunerea ta. O să ne râdem şi-o să ne simtem bine. În altă ordine de idei, indiferent de gaşca din care provin, am încetat să mă mai zbat şi bat în numele unei închipuite doctrine. Sunt doar eu şi cu mine. Afinităţile, de orice natură, nu mă vor împiedica să-mi dau cu părerea. :D

Marius spunea...

Sincer să fiu, când am "aruncat pastila" uitasem că PIR susţine distribuţia AR. Ceea ce e chiar mai bine decît dacă ar avea ziarul propriu (că Dăeanu n-o fi aşa de măgar încît să nu returneze favorul). E mai ieftin aşa, nu ? Pe bune, felicitări PIR pentru joint-venture.
Vezi că se supără mogulu' dacă mai zici că e fiţuică falimentară :D Politica actuală de distribuţie gratis e o mişcare foarte bună, mai ales acu' de cînd cu criza (şi Gazeta a fost gratis pînă la un moment dat, şi tot finanţată de un money transfer - ca să vezi a dracului coincidenţă).

Dutu Mihai spunea...

Ideea e că indiferent de mogul şi alţi supărăcioşi, presa rrumână din Italia e formată din amatori frustraţi şi analfabeţi. Cu mici excepţii. GR se tot laudă cu zeci de mii de exemplare vândute. Haida, s-o lase mai uşor. :D

Mihai M spunea...

Marius, analiza ta e f. corecta, dar e numai una din posibilele "chei de lectura"!
Are dreptate Dutu, caci "polemica" dintre mine si Cehan e strict personala si a plecat de la modul in care amintitul, cenzureaza comentariile "ad libitum"(atentie Andy, nu e vorba de libidou si nu e injuratura...e cu "tulumba"):)

-Cum spuneam ohmu' taie si spinzura pa pretext da vulg', dupe care o scalda si o da la paran-darat ca la barbut!
C-asa vrea mujchii lui de editorialist!
Ce se intimpla mai departe!?
Dintre picioarele(scaunului) lui Cehan, sare latrind avo-catzelul Andy, muscindu-mi furios sireturile mocasinilor, cautind cu disperare privirea aprobativa a stapinului si dind disperat din coada ca semn de preasupunere!
"Aferim" ii raspunde stapinul si "mistretul cu colti de otel" isi continua ofensiva, stropind cu bale-n stinga-n dreapta!

Incheie apoteotic, jurindu-se pa ce are mai interes ca nu va cenzura niciun raspuns, caci vrea sa vada ...zice el, citi "Grandomani" il vor cauta!
"Pa cuvintul lui" ca n-a cenzurat nimik! :):)

Demnitatea, onestitatea, curajul, simtul raspunderii si cuvintul dat sunt optionale mult prea scumpe pt. buzunarul lu' "Neservitoru' Andy Radiu.
De aici incolo chiparosul presei Ro, din IT,
se da lovit, aratindu-se obosit si stresat, declarind ca de azi incolo(pe cuvintul lui Andy :)) va ignora imbecilii!
Sunt curios daca si cum va reusi sa se ignore pe el insusi!"

Ce i-am reprosat eu lui Cehan si Gazetei!?

Promovarea desantata a aproape puscariabililor(stie ca am dreptate):

-A farsorilor, a impostorilor, in general a celor care de sub pul...pana asociatiilor, fac afaceri dubioase, inseala si excrocheaza cu tupeu ordinar, profitind de nevoile si uneori naivitatea victimelor.
-A "baloanelor de fum" de care e legat ombilical uneori, prin cordonul unor interese personale, recte cei care declara 11o.ooo de membrii dar ii vezi permanent singuri, paladini eterni ai apararii intereselor comunitatii!
- In paranteza fie spus, a organiza spectacole se cheama a face impresariat si e strict legat de afaceri si nu de leadershipul unei comunitati!

Am mai reprosat si;
-Faptul ca 3/4 din gazeta contine articole nesemnate!
- Cenzura sau/si trunchierea drepturilor la replica.
-Interpretarile voit tendentioase, prin manipularea contextului, omisiuni, eliminari, titluri de redactie personalizate si canalizate arbitrar!
Oamenii insa au alergie cronica la critici si raspunsuri, caci asa cum am mai spus traiesc cu impresia ca nimeni nu va avea curajul sa le reproseze ceva, de frica lu...pixupericulosu' care este!:)

Tot ceea ce am afirmat , am si sustinut cu argumente si linkuri, care pot demonstra prin comparatie diferentele de care aminteam!
Referitor la PIR , inteleg ca "gli rode" faptul ca existam! :)
I-am rugat de nenumarate ori pe "contestatarii" de serviciu sa ne explice si arate daca au argumente, ce anume este gresit in ceea ce am facut pina acum pe linia activitatilor desfasurate si fata de ceea ce ne-am propus sa facem, respectiv activitate politica!
I-am rugat deasemenea pe nemultumiti sa ne arate cum se face si eventual sa faca ei mai bine...ceva, orice!

Nu stiu cit am reusit sa fiu de explicit!
Pentru orice alta lamurire iti stau la dispozitie si promit ca nu cenzurez nimik!

Pe cuvintul lui Andy! :) :) :)

Marius spunea...

@Duţu - Frustraţi suntem cu toţii - mai ales noi ăştia din Italia suntem varză la psihic, chit că recunoaştem sau nu. Analfabeţi ? Nu ştiu frate, cred că e de la tastatura italiană. Eu o folosesc încă p-aia de acasă, din România, mi-am adus-o cu mine preventiv :D

@Mihai M - Mulţumesc de aprecieri şi da, ai fost destul de explicit. S-ar impune o observaţie: plecînd de la premisele că (1) i-aţi invitat pe contestatari "să vă arate cum se face şi eventual să facă ei mai bine" şi (2) la rîndul vostru "contestaţi contestatarii" concluzia ar fi: să le arătaţi voi cum se face şi eventual să faceţi voi mai bine. Nu ? De dragul coerenţei logice cu voi înşivă.

De aia m-am gândit că vă faceţi ziar. Dacă nu, musai un PR officer profesionist. Ştiu, poţi face şi tu sau Germani (sau Dutu, sau Costel, sau...) treaba asta. Numai că nu vă iese, tu-i ceapa mă-sii, că e altă meserie :D

Mihai M spunea...

Activitatea noastra e publica Marius!
Se poate vedea sau nu, depinde de ce anume vor sa vada "contestatarii"!
Cum nu ne-am propus sa ne facem ziar, nu le pot arata cum se face!
Ei in schimb "contestatarii apolitici", nu pierd nicio ocazie sa-si inmoaie patlageaua in sos politologic, incepind de la "catidanturi" avortate peste noapte de vreun admin insomniac, pina la aprecieri asupra acordurilor politice, ale caror clause nu le-au citit vreodata!

Dupa care tusti cu fumul pa Gazeta, sa vaza boboru' une e lideru/a!
Nu apuca sa cinte cucosu da tri x si in prag de depunere a catidanturii se impiedica si cad cu totii!
Din vina PIR....zic ei!
Ca i-a "carotat" partidu' striga adminu'!
Ca iera o initiativa de septe stele, iar noi ar fi trebuit sa o incurajam!
Circ mare coane!
Le-am explicat in schimb cu argumente cum "nu se face", dpdv al unui cititor atent, dar si al unui subiect al GR!
In toata aceasta polemica poate ai observat un lucru!
Tot ceea ce a reusit sa faca "Andy dalla parola d'oro", a fost sa-si dea peste "argumente"!
Nu mi-a contestat nicio clipa(nici n-avea cum), veridicitatea afirmatiilor si a observatiilor referitoare la forma, continutul,"impartialitatea articolelor(che parolone) GR, ci s-a limitat la injurii!

Trec peste labilitatea lui caracteriala si ma bucur pentru el("pa cuvintul lui daca te mint), ca reuseste sa se ignore pe el insusi si sa fie un Grandoman fericit!

In rest, daca le ai cu PRul, poate o punem de-un sfat!

Ce zici, te bagi!?
Nu te lua dupe ei, ca nu mincam pe nimeni, doar ii intingem un pic in acid sulfuric! :):)

Marius spunea...

Mulţumesc pentru energia pe care o consumi aici la mine pe blog; atenţia e cumva nemeritată, pentru că Grapheina nu e un site cu trafic nemaipomenit. Cît despre PR, le am foarte bine în teorie; ştii însă cum e aia cu "practica te omoară" nu ? Practic sunt la alte chestii, specialitatea mea favorită se numeşte design de comunicaţii vizuale: identitate, imagine, campanii publicitare, alea-alea...
Iar la PR se poartă gagici, văd că ăsta-i trendu' :-)))

Mihai M spunea...

Incercam sa inversam...(doar)trendul, deci!? :)
Vino impreuna cu specialitatile, ca e loc si e nevoie, daca ai un pic de timp extraprofesional de dedicat unor noi experiente!

Dutu Mihai spunea...

Hai, bre, Mariuse las-o-n sânge cu tastatura (sau tastiera cum au început s-o ardă trepanaţii rotalieni). Păi când chiar pui botul la harneală şi ajungi acasă şi te crezi mare jurnalist, e de preferat să te comporţi ca atare. Adică, dacă eşti un ziarist analfabet să încerci un curs de alfabetizare, caz în care îţi depui frumos demisia şi revii după nişte ani. Sau dacă eşti un mare ziarist să vii cu argumente şi documentaţie. Eventual să acorzi dreptul la replică când se cere. Apoi, ca mare ziarist nu poţi să răspunzi precum un prepuţ de Ferentari unuia care a avut tupeul să-ţi demonstreze (şi aici reţine, demonstreze) cât de idiot eşti. Adică nu dai drumul la câini turbaţi care să micţioneze pe platformele personale cât de futaci sunt ei în comparaţie cu alţii, ce trafic au ei şi ce muncă au prestat contestatarii. Dacă faci asta te descalifici ca jurnalist/mogul. Zi că n-am dreptate.
Cât priveşte partea de PR a PIR-ului ai mare dreptate. PIR suferă la capitolul imagine. Neavând oameni specializaţi în direcţia asta se descurcă cum poate. Eu sunt de părere că la urma urmei va conta coerenţa şi constanta (nu Constanţa, în cazul în care ne citeşte cel mai cel jurnalist-gurist) şi la capitolul ăsta PIR nu suferă. De fapt e unul din motivele pt care m-am alăturat lor. Se fac 3 ani de când îi ştiu eu şi nu au renunţat la ce şi-au propus. Într-un fel poate e mai bine fără PR. Ştii de ce? Pt că s-ar crea o falsă iluzie/imagine. Poate că s-ar crea şi prea mari exigenţe apoi. PIR, după părerea mea, are nevoie de timp pt a creşte. Acum vreun an eram şi eu de părere că e bine să se ardă etapele mai repede. Total greşit.

Marius spunea...

@Mihai M - Mulţumesc de invitaţie - o voi analiza serios, să vedem dacă mă lasă piramida lui Maslow :-))

@Dutu Mihai - Ce negru eşti în ceru' gurii, frate. Asta cu dreptul la replică în presă (nu numai la GR) e ca numerele verzi în Italia: poţi să suni, da' ori e ocupat ori vorbeşti cu robotul :-)) Cît despre PR, păi ori am dreptate ori nu ? Comunicarea organizaţiei e o funcţie, nu o etapă la care ajungi sau n-ajungi. A good place to start here: http://en.wikipedia.org/wiki/Public_relations :-))

Dutu Mihai spunea...

Lasă tată, că ştiu şi eu englezismele astea, dar tot cred că PR-ul în cazul de faţă e doar o etapă. :D

Mihai M spunea...

Vorbesc eu derect cu Keops si-ti da bilet de voie!

Indifernet ce hotarasti, ne-ar placea sa ne scapi citeva idei!

Apoi daca traba mere, bine, daca nu...amici come prima!

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE