sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Amintiri despre viitor (1)

Italia, anul 2029. Românii au supremaţia totală. În ţară se vorbeşte acum rotaliana, băieţii lui Don Corleone sunt toţi din Corod iar rapperii români fac ravagii în topuri. Primul ministru însuşi este fiul unui emigrant român de origine italiană din Bârlad. Iar noua modă se numeşte "la cizma goală".

Il diario di Fiorellina - Vinerdi, 9 novembrie

Io nu prea mă intend la cizma goală; şi nu comprend la pasione di unii pentru gioco ăsta. Anche numele mi pare strano. Che vol di' cizma goală ? Ştiu că vine dal'ingleze bare-boot şi că una volta lo giocau ţingarii din România şi se chiamava barbut. Ma era piu' logic magari piciorul gol che venia de la bare-foot cioe' de la faptu che magari ti giocai pure şi scarpele finche' rimaneai în picioarele nude. Comuncue, giocul ăsta va di moda de vreo due-tre ani, dapertuto unde mă duc, la serate sau altro, lo gioacă tuti: ingenieri, calciatori, politici, tuti. Basta che unu zice: faciamo un barbut ? opure giocamo la cizma goală ? che tuti si metono pe vine cu banii in mano. Paţesco ! Şi mie mi e capitat una volta şi am impaţit che am rimas subito senţa niciun ban. Meno male che poi a venit Giorgio (fidanţatul mio)... ups, parlare di lupo, mi scuila telefoninu...

(continuare >>)

8 comentarii:

Anonim spunea...

:)))
Suuuper!
Si eu am in proiect un fel de scrisorica de genul asta:).
Ti-a iesit foarte bine, multam de asa ras cu pofta!

Marius spunea...

Haidiem! Să făcem la întrecere, cine scrive mai bine in rotaliano - căci acesta e futurul !

P.S. Dacă vrei poţi să scrii şi în moldaliano, că se capişe.

Anonim spunea...

Hmm!Nu chiar o gară cî-i chiaro cî ieşti piu bravo di me:).
Te faşio sapere nu ti priocupare.

Anonim spunea...

haaaaa super forte! continua ca simbata viitoare ti-o citesc la radio! pot sa ma abonez? :D

Marius spunea...

@aniladam Bunvenit şi graţie da parte di Fiorellina - care întreabă că cuale radio ? Şi la che ora ? Că cică să ştie şi ea cu ce să se vestească pentru interviu...

Anonim spunea...

graţie graţie bine v-am trovat :-)
este vorba de radio torinointernational.com care se aude in Piemonte pe frecventa 90.0 si pe net de la adresa de mai sus (se transmite in fiecare zi), iar emisiunea mea e simbata de la 9 la 13.
Daca Fiorellina e constanta (eu n-am reusit niciodata sa tin un jurnal de la inceput la sfirsit) ii fac rubrica fixa!

PS. Fiorellina o fi acceasi tipa per care am auzit-o intr-o zi strigind la o prietena la balcon "şendi, fă, că pleacă pulmanu'"?

Marius spunea...

Fiorellina trăieşte în anul 2029. Cea pe care aţi auzit-o dvs. este mama ei. Deoarece informaţiile din viitor sunt imprevizibile (depind foarte mult de momentele cosmice în care se deschid anumite canale de comunicaţie) nu putem face o programare exactă pentru radio. Dar mulţumim şi promitem să vă ţinem la curent.

Anonim spunea...

aha, am priceput, ea este una molto avanti :)
bine, ne vom tine in curent reciproc atunci :D

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE