marți, 23 decembrie 2008

Don Elvis rocks !

Născut la Bucureşti, avea douăzeci de ani când a ajuns în Italia. A urmat seminarul şi şi-a luat licenţa în teologie în 1999 cu specializarea în eclesiologie pastorală. A fost misionar în Mexic iar din 2004 e preot catolic al diocezei din Avezzano, Italia. Doamnelor şi domnilor, numele lui este Antoniu Petrescu şi este unicul Elvis Impersonator-preot din lume.



După ce am văzut, ascultat şi înţeles ce poate omul am rămas total interzis. Pe urmă am început să găsesc cuvinte: extraordinar, cutremurător, forte, cool. Sau în româna curentă: deci foarte foarte tare, frate ! Şi dacă lăsăm deoparte faptul că vocea şi interpretarea sunt practic identice cu cele ale lui The King, e - cred - singurul caz de borderline cu rezultat fericit pe care îl cunosc. Asta într-o lume în care personalitatea românaşilor noştri devine din ce în ce mai dublă. Ce spune Antoniu Petrescu / Don Elvis despre el însuşi urmăriţi mai jos (în italiană) :



Antoniu Petrescu a studiat la şi British Institute şi vorbeşte în mod curent italiana, engleza şi româna. Anul trecut, prin vară, într-un material transmis pe Italia 1 o proastă de prezentatoare zicea că e născut la Budapesta. Budapest, Bucarest - tot aia, la urma urmei mai greşeşte omul. Ce contează pentru italieni dacă ăla e român sau ungur ? Don Elvis e un elegant care crede în iubirea universală - şi n-a comentat nimic. Dar macaronarii au mai ratat o ocazie de a-i simpatiza pe români; iar în culisele mass-media din Italia începea deja ofensiva împotriva alor noştri.

Don Elvis a scos şi de Crăciun un album CD: Christmas Songs. Fiind un tip modest şi neştiind că se poate îmbogăţi din asta, n-o să-l găsiţi pe Amazon. Încă - până când o să se gândească alţii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Frate, ştiu şi eu? Adică a studiat omul dar s-a remarcat şi se remarcă prin ... imitarea lui Elvis. O fi talent, cel mult, dar parcă e prea mult spus geniu mioriţic (aşa cum ai zis pe blog la mine. Dar poate că erai ironic).
Apropo de Budapesta: Eram la un curs cu un prof italian super-doct, umblat şi şcolit prin lume şi îmi zice: "Frumos în România. Am fost anul trecut ptr 2 zile." Eu: "Unde anume aţi fost în România" El: "În Praga". Am rămas fără cuvinte, deoarece nu era vorba despre o confuzie tipică Bucureşti-Budapesta. Omul chiar fusese în Praga şi a avut impresia că a petrecut la greu vreme de 2 zile cu localnicii ... români.

TreXeL spunea...

al dracu de super doct profu la italian :)

elvisache asta mi se pare chiar de treaba si un tip, asa cum s-a autocaracterizat si el, sensibil. asta lipsete omului, vedeti, momentu ala de miserupere in care sa-ti bagi picioru si sa faci ce-ti vine
bravo lui

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE