vineri, 5 septembrie 2008

Imperiul Roman de Miazazi (2)

Comentariu pe-sfert-schizoid la un eseu semi-schizoid

Ce va spuneam ? Daca ati ratat stirea, cititi aici chiar daca e cam tarziu. Daca n-aveti chef, rezumatul e ca, dupa cel de Apus si cel de Rasarit, anticipam nasterea Imperiului Roman de Miazazi (de Sud, pentru cei mai putin familiarizati cu arhaismele latine).

Se pare ca devine oficial, iar Grapheina devine noul oracol al lumii post-moderne. Din ce in ce mai (putin) schizoid. Iata confirmarea:

Italia va plăti Libiei cinci miliarde de dolari în următorii 25 de ani, ca despăgubiri pentru perioada de colonizare. Declaraţia a fost făcută sâmbătă de premierul italian Silvio Berlusconi, aflat în vizită în Libia.

Potrivit lui Berlusconi, "acordul se referă la o sumă de 200 de milioane de dolari pe an, timp de 25 de ani, în formă de investiţii în proiecte de infrastructură în Libia". (articolul complet in realitatea.net)

Ce vorbesti, Frantz? S-au trezit italienii cei mai onesti din tot occidentu' ? Nu, nene, imperiul face ce face el dintotdeauna: infrastructura (drumuri si alte chestii). Parsivenia e ca vrea sa se creada ca face asta de vinovat ce se simte pentru colonizare. Iar despre asta noi avem o singura parere: hai sictir !

Profetia se indeplineste in cele mai mici amanunte. Fraza finala a eseului nostru era: "În toată povestea asta, americanii şi cu ruşii ar putea da o mână de ajutor - ca de obicei." Ei bine, poate ca rusii sunt un pic ocupati pe moment (in Georgia) dar:

Condoleezza Rice va face o vizită istorică în Libia săptămâna aceasta, prima efectuată în această ţară de un secretar de stat american în ultimii mai bine de 50 de ani.

Cireasa de pe tort ? Luati de aici:

Libia a anunţat că sistează orice transport de petrol spre Elveţia şi interzice accesul navelor sub pavilion elveţian în porturile din Libia. (articol)

Puteti face singuri conexiunile: exersati nobila arta a profetiei !

P.S. Adevarul e ca ne doare in cur si de Italia si de Libia, facem chestiile astea din plictiseala, ca gimnastica cerebrala de dimineata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE