joi, 14 august 2008

A(d)vertisment


























Grapheina este substanţa virtuală derivată din principiul activ "graphein" [= infinitivul prezent activ al verbului grecesc cu semnificaţia "a zgîria, a săpa, a zugrăvi, a scrie" (γράφειν). Se aplică ariei semantice despre cuvinte, desene, fotografii si reprezentări vizuale, în general. Infinitivul grecesc indică un aspect, nu un timp - iar infinitivul prezent arată ceea ce e în desfăşurare (sau ceea ce se petrece de obicei)].

Grapheina se eliberează în timpul producerii şi/sau vizualizării unui semn (text, imagine etc.) şi poate avea ca efect eliberarea bruscă de substanţe reale (endorfine, histamină, adrenalină) în organismul uman. În consecinţă, poate fi considerată o substanţă virtuală halucinogenă cu efecte imprevizibile asupra modului de percepţie a lumii reale. Doza zilnică recomandată se măsoară cu formula TxIQ=1000 unde T=timpul de expunere exprimat în minute iar IQ=coeficientul de inteligenţă al subiectului. Exemplu: un subiect cu IQ=100 are nevoie de 1000:100=10 minute de producere şi/sau vizualizare zilnică de semne.

9 comentarii:

Marius spunea...

Aţi înţeles, desigur, tot :-) În traducere, ar fi vorba de plăcerea pe care o ai atunci când laşi un semn. Sau atunci când te uiţi la un semn. În teorie, oamenii lasă semne: pe hârtie, pe ziduri, pe trupul iubitei, pe pămînt sau în ceruri. Eşti strungar, laşi semne în metal; seara, acasă, poate devii blogger şi laşi semne în internet. Practic, poate fi de genul "Giony a fost aici" sau poate fi un graffito de pe un zid la care te uiţi în fiecare dimineaţă când te duci la serviciu. Şi care de fiecare dată ţi se pare că înseamnă altceva.

Întrebările care se pun : merită (sau meriţi) să laşi un semn ? Cui ? De ce ? Toate semnele sunt şi semnale ? Cine sau ce înseamnă ceva pentru noi ? De ce ?

...........................................

Grapheina e şi un loc unde vorbim din astea. Dacă e, poţi lăsa un semn aici ;-)

Anonim spunea...

Lupu Marius a fost aici... suntem doi acum :)cu acelasi nume

Marius spunea...

Facem un club ? Kinda freaky though... :)

Victor spunea...

Ok... Am înţeles ce-i grafeina asta. Nu sunt încă sigur dacă este un concept real sau unul inventat de tine dar google nu zice nimic aşa că tind către a doua variantă. Întrebarea mea este: cine eşti tu. Îmi placi şi cred că o să te citesc în continuare dar mi-ar plăcea să ştiu şi de cine-mi place.

Marius spunea...

Mulţam de aprecieri. Cine sunt eu ? De multe ori ca să fiu sigur pînă şi eu dau clic pe numele meu. Sau pe avatar. Şi aflu :D Dar tu ?

EnGraphos spunea...

ha ha....funny dialog

Marius spunea...

Deci a scris EnGraphos pe Grapheina, da ? Nu pot să-mi revin: Maestrul a lăsat un semn :D

Marius spunea...

Iar nişte discuţii aproximativ pe aceeaşi temă găsim aici: http://polimedia.us/trilema/2010/trupul-femeii/

aici, adică pe Trilema spunea...

...

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE