marți, 9 noiembrie 2010

Aceasta-i întrebarea

Iris - Aceasta-i întrebarea 

"Suntem întrebarea noilor născuţi / Nu suntem moluşte și nici surdomuţi." (Adrian Păunescu, 1982)

Niște deștepți, de cînd a murit Adrian Păunescu, s-au trezit să ne explice cum era în comunism și de ce a fost Cenaclul Flacăra o supapă de evacuare a nemulțumirilor poporului. O supapă manevrată, unica, și în totalitate sub controlul lui Păunescu, lingăul lui Ceașcă.

Pentru a înțelege mai bine această fenomenală teorie a conspirației am conceput următoarea schemă tehnică:



După cum rezultă deci din desen, uriașa oală sub presiune care era RSR-ul epocii de aur reușea să nu explodeze grație supapei de siguranță denumită Păunescu și controlată de odiosul dictator. Foarte interesant. Observând totuși că aceasta intră în acțiune doar atunci cînd supapa principală de evacuare se blochează, pe cale de consecință, ceea ce ne spun nouă astăzi acești oameni de știință este, în rezumat: în epoca de aur poporul român era defect, nu-i funcționau supapele principale iar Cenaclul Flacăra era tolerat pentru a suplini această funcție. Întrebare: și atunci de ce l-au interzis în '86, chiar cînd fierbea oala mai tare ?!


6 comentarii:

Supapunfundat'! spunea...

"atunci de ce l-au interzis în '86, chiar cînd fierbea oala mai tare ?!"
Pai probabil ca sa vaza daca explodeaza....mamaliga!:):)

Mihai Duţu spunea...

Şi tu acuma. Orice teorie a conspiraţiei nu e musai să fie şi logică. De ce pui astfel de întrebări? :D

Bob Vali spunea...

Nu am informatii verificabile dar pot, doar, presupune:
Din '86 cultul personalitatii lui Ceausescu luase forme maladive, mai ales dupa vizitele in Coreea de Nord !
Deja un cap al Secu, Pacepa, trecuse cu arme si bagaje in SUA si atacurile la adresa regimului din Romania aveau acum argumente si materiale care dovedeau, inclusiv, ca Cenaclul fusese,intr-adevar, o supapa controlata si "fabricata" tot de Secu'!
Aparuse si Biroul 2, condus de Elena, care nu mai tinea cont de "fineturile" si "manusile" cu care lucrase, pana atunci, Secu'!...
Apoi, a fost si incidentul cu mortii de pe Stadionul din Ploiesti, musamalizat cu greu de autoritati!...
Cred ca si "faima" de lider spiritual ii ingrijora si nu trebuia sa existe o alta personalitate credibila in Romania!
Sa nu uitam ca si alti politicieni cu influenta in partid au fost trasi, pe atunci, pe linie moarta!
Probabil ca acestea au fost cauzele si imprejurarile care au facut ca "supapa de siguranta" sa fie blocata la ordin, ca si alte "supape" existente, iar presiunea acumulata in urmatorii ani a rabufnit violent prin "gaura" provocata "din exterior" in decembrie '89 !...

Marius spunea...

Vizita în Coreea de Nord a fost în '71, Pacepa a fugit prin '77 iar "Cabinetul doi" exista de mult timp atunci cînd au interzis Cenaclul.
Incidentul de la Ploiești a fost un pretext - dar avea nevoie securitatea de pretexte, pe vremea aia, ca să pună capăt unei "creații proprii"?
Nu s-au mazilit politicieni în special în '85 - diverși oameni au fost îndepărtați în diferite perioade; era unul din efectele principiului de rotire a cadrelor. Totuși, dacă admiți că Păunescu a fost tras pe "linie moartă" atunci el are cel puțin aceeași legitimitate morală ca Iliescu, Brucan, dizidenții... sau Băsescu, să zicem, care de fapt n-a avut nicio problemă cu Ceașcă.

Marius spunea...

Bob Vali pe FaceBook: Deci, Marius, referirile mele despre conditiile care au dus la blocarea"supapei Flacara" nu purtau data exacta 1986, eu am vorbit doar la timpul anterior acesteia!
Am facut doar o enumerare a lor, pentru ca, de exemplu, vizitele in Coreea a...u fost mai multe, nu doar cea din '71, iar despre aparitia
Cabinetului 2 am vorbit tot la timpul anterior, ca si de fuga lui Pacepa!
Acestea au fost premisele, dar cauza principala o poate constitui orice "moft" sau un "fitil" bagat de persoane influente din anturajul famiiei Ceausescu, inclusiv de mofturile lui Nicu care, si el, era inconjurat de o ceata de "prieteni"...!

Marius spunea...

Uite, mai duc o bătălie cu unu' care e de aceeași părere, dar e mai tînăr ca Vali Bob cu vreo 20 de ani. Săriți fraților, dujmanii manconjurat !

http://bit.ly/9qA4H9

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE