luni, 8 decembrie 2008

Schimbare de sex ? Ieftin, 2 euro chilu' !

E oficial. Bărbaţii sunt pe cale de dispariţie: agenţii chimici prezenţi în aerul, apa şi hrana noastră transformă bărbaţii în femei. Evoluţia însăşi a rasei a umane este compromisă de poluare, care afectează organele genitale şi posibilitatea masculilor de a lăsa urmaşi.

Într-o seacă limbă de lemn cu care mass-media ne-a obişnuit de la Andreea Esca încoace nişte jurnalişti preiau o ştire din ziarul La Repubblica, care ziar face şi el un fel de rezumat - că de, cititoru' nu trebuie plictisit - al unui articol din The Independent din Londra. Articolul original are vreo două pagini; la noi în presă au ajuns patru fraze. În sfârşit - despre ce e vorba: rapoartele din toată lumea arată că nişte substanţe chimice comune folosite în industrie şi agricultură devirilizează/feminizează masculii din toate clasele de animale vertebrate, de la peşti la mamifere, incluzând oamenii. Natura şi oamenii au fost expuse la acţiunea a peste 100 000 de noi substanţe chimice în ultimii ani iar Uniunea Europeană admite că 99% nu sunt reglementate corect. Multe au fost identificate ca "întrerupătoare endocrine" sau "mutante genetice" din cauza interferenţelor cu hormonii. Dintre astea: ftalaţii, folosiţi la ambalajele alimentare, pesticidele şi policlorobifenilii (PCB), ultimele interzise în State încă din 1977 dar produse în Europa până de curând. Vorba vine, până de curând - pentru că recenta intoxicare cu PCB (asimilat dioxinei) a cărnii de porc din Irlanda ne zice altceva. Până acum 25 de ţări au importat carne din asta, cu dioxină.

Nu mai vreau să mai traduc din articolul ăla, citiţi-l cu ochii voştri la sursă, dacă vă ţine. Mie personal mi s-a făcut rău brusc. După ce mi-am mai revenit, am mai scormonit rahatul şi mai adânc. Ia uitaţi ce mai halim:

Strugurii vânduţi în 18 mari supermarketuri din Europa conţin un nivel ridicat de pesticide, comercializarea acestora fiind nesănătoasă, ilegală şi neautorizată. Aceasta este concluzia unei analize realizate de organizaţia de mediu Pesticide Action Network (PAN) Europe. Experţii avertizează că alimentele tratate cu pesticide pot afecta serios sănătatea consumatorilor, în special a copiilor. În timp ce producătorii garantează pentru siguranţa pesticidelor, cercetătorii solicită forurilor europene înăsprirea legislaţiei din cauza pericolului pe care aceste substanţe îl reprezintă pentru sănătate.


Multivitaminele Disney Plusssz cu aromă de portocale sunt “un supliment alimentar pe bază de vitamine şi calciu”, indicat copiilor în creştere cu vârsta peste 4 ani.


Toate astea se întâmplă în Europa anului de graţie 2008. România ce zice ? Ia s-auzim:

Afacerile cu pesticide au ajuns la 140 milioane de euro. Producătorii şi distribuitorii de produse fitosanitare susţin că piaţa va creşte cu 15% în 2008.


De ce or fi zicând ei chestia asta ? Sunt tâmpiţi ? Nu, pentru că tăticii lor îi bate pe ai noştri dacă vrea. Şi pentru că tăticii noştri sunt mai deştepţi, s-au dat cu ai lor. România, împreună cu Anglia şi cu Irlanda ( !!! cine, ăia cu dioxina ?) se opune măsurilor de reglementare a pesticidelor care tocmai se discută acum la Bruxelles. Citat din Ministerul Agriculturii:

În privinţa pachetului pesticide, România, alături de alte state membre, şi-a manifestat îngrijorarea faţă de amendamentele propuse de Parlamentul European, care ar putea conduce la reducerea drastică a numărului de produse fitosanitare cu efecte semnificative asupra productivităţii unor sectoare, precum cel al cerealelor.


Bă, eu mă opresc aici. Mai am o vorbă să vă spun, pe româneşte: băga-mi-aş pula în productivitatea voastră. Dac-oi mai avea cu ce, că tocmai am făcut o cură de struguri cu pesticide - la 2 euro chilu'.

3 comentarii:

TreXeL spunea...

io m-am cam lasat de mancat, n-am renuntat insa la unghii cu care imi mai potolesc foamea uneori. daca nu mananc alte prostii ar trebui sa fie destul de sanatoase. practic e un fel de dezvoltare durabila, reciclare de calciu

Marius spunea...

Astea, mierea şi lăcustele sălbatice - hrana sfinţilor din pustie, TreXele...

Scaietina spunea...

Ete, de pesticide nu stiam.
Fotosinteza, cred ca asta e singura solutie...

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE