marți, 16 decembrie 2008

Legea echilibrului



La Roma plouă torenţial. De obicei, unde se întâmplă aşa ceva sunt pagube şi, eventual, victime.

O lege crudă, dar e statistic dovedit. Ei bine, una din victime a fost salvată ieri de un român. Cum e normal, presa italiană n-a răsunat, că nu dă bine la public. În fine, puteţi citi aici despre fapta bună a românului nostru. Cinste lui. Dar apropos de statistică:

După cum am spus, asta era ştirea de ieri, cam pe la ora prânzului. În decurs de aproape 24 de ore s-au mai acumulat încă 5 ştiri despre românii din Italia, din care 4 de rău şi una neutră, aproape o anti-ştire (aia cu pălinca şi pastrama).

Deci, care e imaginea noastră astăzi, 16 decembrie 2008 ? Face careva un grafic ?

Site-ul citat este unul românesc. N-am avut curaj să facem aceeaşi treabă cu informaţii de pe un site italian.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Asta deoarece toţi retarzii au devenit la apelul de noapte reporteri-jurnalişti. Cel mai mult mă enervează (la mulţi dintre ei) că în ciuda articolelor de tot kkt-ul (de genul celor la care faci referire) în unele discuţii apatice şi sterile despre ţara noastră sunt în stare să-ţi spargă capul cu texte de un patriotism aproape enervant. Din toate ştirile astea e absolut normal că se va trezi un Giorgio (ce aspiră la un post de ziarist) să traducă 2-3 articole şi să le publice spre bucuria mâncătorilor de macaroane.

Marius spunea...

Asta e, ştirile de cronică neagră vând ziarul. Dar vorba ta, aia cu apelul de noapte. Pfui, ce uşor ar fi pentru un jurnalist adevărat să mai "dreagă mohorul" cu o frază de final gen:

"Contactat prin telefon, consilierul X cu problemele comunităţii româneşti a declarat:..."

Sau consulul. Sau preşedintele asociaţiei Y. Sau preotul Cutare. Sau deputatul Z (că acu' avem).

Sau... lasă.

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE