luni, 26 noiembrie 2007

Salutări din Italia (2)





















Chiar peste drum de faimosul "Colosseo Quadrato" al lui Mussolini din elegantul cartier EUR (Roma) aceste indicatoare ne îmbie la o mică pauză în stil românesc.


Da, şi ce-i cu asta? s-ar putea întreba cineva - care e ştirea, de fapt? Nu s-au mai văzut anunţuri în graiul strămoşesc ? Ba da, sunt. Românaşii au împânzit Italia cu ele. De exemplu: "vând CD-uri cu manele" "transport persoane - linie regulată" sau "special pentru români : discoteca Dracula".

Noutatea e că indicatoarele astea nu sunt puse de un român - ele ne invită la o mâncătorie a unui patron italian. Pe care nu-l deranjează deloc românii - ba dimpotrivă. Ce-i drept, ele datează dinainte de campania anti-românească din Italia. Parcă-l văd, cu ziarul într-o mână şi cu cealaltă scărpinându-se în cap: "oare acuma trebuie să le dau jos ?"

2 comentarii:

Anonim spunea...

LOL, la mine in Palestrina, orasel mic la 40 km de Roma, vand produse romanesti la Sisa (pufuleti Gusto, pateu de ficat, varza murata)!

Marius spunea...

E misto asta cu pufuletii Gusto. Suna intr-adevar a produs romanesc 100 %. Ca si bauturile Angelli, aduse in Italia din Romania (!!!) si vandute drept produse traditionale romanesti.
:)))

Trimiteți un comentariu

ARHIVA GRAPHEINA

TOP 5 POSTĂRI POPULARE

BLOGGERI ROMÂNI ÎN ITALIA

CINE ? CE ? UNDE ? CÂND ? CUM ?

PUBLICITATE